Punjene pljeskavice


 Potrebno je : ½ kg mlevenog mesa , 200 g šunkarice , 200 g kačkavalja , kašika sušenog biljnog začina , kašika sušenog peršuna , ½ kašičice sušenog bosiljka, glavica crnog luka , čen brlog lika ,jaje,kašika ulja ,2 kašike prezli , kašičica bibera ,kašičica slatke začinske paprika.


   Priprema : Sve sastojke dobro promešati pa ostaviti  u frižideru sat vremena.Odvojiti loptice pa ih oblikovati na celofanu ,složiti isečenu šunkaricu I kačkavalj pa preko toga preklopiti smesom I oblikovati pljeskavicu pazeći da sastojci ne vire napolje. Pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane . Služiti uz prilog  I salatu po želji .


 


 


                                                                      PRIJATNO

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mladi kupus sa junećim rebrima

Mlinci sa piletinom

Sarmice od zelja